Agenda en exposities

Er zijn het hele jaar door activiteiten en wisselende exposities in het museum. Dit jaar hebben we onder andere de expositie Barbie & Ken al bijna 60 jaar een setje en hebben we wat te vieren. We bestaan dit jaar namelijk 25 jaar!

Wil je actief op de hoogte gehouden worden, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Deze sturen we een paar keer per jaar. Ook op social zijn we te volgen via Facebook en Instagram.

Toverlantaarns, betoverend mooi

14 Januari t/m 31 mei

In deze maanden hebben we een expositie over de Toverlantaarn. Deze wordt gezien als de voorloper van de film- en diaprojector, van televisie en video’s. Vanaf de 18de eeuw werd de toverlantaarn gebruikt om verhalen via bijzondere lichtbeelden te vertellen, eerst bij de rijken en later bijvoorbeeld ook op de kermis of een herberg in de omgeving. De glasplaten waren handbeschilderd en brachten de spannendste verhalen tot leven.

‘Eiertocht’ in het museum

1 t/13 april

Bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum combineert u een bezoek aan het museum met een heuse eiertocht voor de kinderen. Want… in de periode van 1 tot en met 13 april liggen er in het museum grote eieren verstopt die stuk voor stuk zijn voorzien van een letter en een cijfer. Weten de kinderen ze allemaal te vinden, dan vormen de letters een wel heel toepasselijke zin.

1ste en 2de Paasdag

12 & 13 april

Op 1ste en 2de Paasdag is het museum gewoon geopend. Dus op zoek naar een leuk dagje uit op één van deze dagen? Dan kunt u hier terecht! Tijdens dit weekend worden er extra ambachten live gedemonstreerd en is ook het Oud Hollands Spellenplein buiten geopend. En… in het museum kunnen de kinderen de tijdelijke ‘eiertocht’ volgen.

 

Verjaardag Kees

21 april  

Weer een jaartje ouder en hopelijk wijzer. Dat viert Kees graag!

Iedereen die OOK in april jarig is, krijgt (op vertoon van ID) 50% korting op de entree bij aanschaf van een toegangskaart bij de entreebalie (online niet geldig).

Meivakantie activiteiten

25 april t/m 8 mei 

Tijdens de meivakantie zijn er dagelijks diverse ambachten live te zien. Weet je bijvoorbeeld hoe visnetten worden gemaakt? Of hoe een klok gerestaureerd wordt? Kom dat ontdekken in Terschuur! Buiten is het Oud Hollandse Spellenplein ook weer geopend. Ga spijkerbroek hangen, spijkerslaan of doe je ouderwets de was!

Moederdagactie

10 mei 

Voor alle moeders die deze dag het museum bezoeken, staat er een gratis gebakje klaar voor bij de koffie!

 

1ste en 2de Pinksterdag

31 mei & 1 juni 

Op 1ste en 2de Pinksterdag is het museum geopend. Dus op zoek naar een leuk dagje uit op één van deze dagen? Dan kunt u hier terecht! Tijdens dit weekend worden er extra ambachten live gedemonstreerd en is ook het Oud Hollands Spellenplein buiten geopend.

Poppendokter in 2020

Knuffelberen met gebroken pootjes of slechtziende poppen? Geen traantjes, want de Poppen-en Berendokter staat klaar met kraaltjes en lapjes stof om iedereen weer ‘op te lappen’.

In 2020 is de poppendokter aanwezig op:

  1. 19 februari: 11.00 – 16.00 uur
  2. 22 april: 11.00 – 16.00 uur
  3. 22 juli: 11.00 – 16.00 uur
  4. 23 september: 11.00 – 16.00 uur
  5. 11 november: 11.00 – 16.00 uur

Vaderdagactie

21 juni 

Voor alle vaders die deze dag het museum bezoeken, staat er een gratis gebakje klaar voor bij de koffie!

25 jarig jubileum

Juli / augustus 

Yesss, 25 jaar geleden hadden we dit niet bedacht, alleen gehoopt! Op 26 juni bestaan we 25 jaar en dat is reden voor een feestje! Vandaar dat het deze zomer (juli en augustus) een feestelijke zomer is in Terschuur! Uiteraard volgen er diverse acties in juli en augustus.  Dus… houd onze website en social media kanalen in de gaten voor een overzicht van alle feestelijkheden!

Barbie & Ken, al bijna 60 jaar een setje!

1 juli t/m 30 december

Barbie, wie kent haar niet? Dé populairste pop ter wereld heeft een taille om bij weg te dromen en grijze haren en rimpels kent ze niet. Het is bijna jaloersmakend en dat terwijl ze de zestig al is gepasseerd! In 1959 werd ze geïntroduceerd en twee jaar later kwam ook Ken op de markt. Sindsdien zijn ze een onafscheidelijk setje. Wil je zien hoe Barbie er vroeger uitzag en hoe ze gedurende tientallen jaren altijd is meegegaan met de tijd? Kom dan naar deze expositie!

Zomervakantie activiteiten

4 juli t/m 30 augustus 


Tijdens de zomervakantie zijn er dagelijks diverse ambachten live te zien. Weet jij bijvoorbeeld hoe een boek wordt gerestaureerd? Of een glas in lood raam wordt gezet? Kom dat ontdekken in Terschuur! Buiten is het Oud Hollandse Spellenplein weer geopend. Ga spijkerbroek hangen, spijkerslaan of doe de ouderwets de was!

Dennenappels zoeken in buitenmuseum

Woensdag 14 en 21 oktober (10.00 – 12.00 uur) 

Het is herfst, de bladeren verkleuren en de bomen worden langzaam kaal. Dennenappels vallen van de boom, ook bij ons op het terrein van het buitenmuseum. Als kinderen goed zoeken, vinden ze er vast wel wat. Maar… blijf goed kijken, want als er vijf dennenappels worden ingeleverd, dan ontvangen ze iets lekkers!

Verjaardag Ronald

20 oktober 

Ronald is jarig en dat vieren we graag! Iedereen die OOK in oktober jarig is, krijgt (op vertoon van ID) 50% korting op de entree bij aanschaf van een toegangskaart bij de entreebalie (online niet geldig).