Speelgoedmuseum

De 1e verdieping van het museum is een heel bijzondere. Hier vind je namelijk ons speelgoedmuseum. En daar kijk je je ogen uit! Je ziet namelijk speelgoed waar jij (of je ouders en grootouders) in de jonge jaren mee zijn opgegroeid. Een feest van herkenning, verbazing en misschien wel een beetje weemoed.

Grote collectie antiek speelgoed

En wat krijg je dan zoal te zien in dit speelgoedmuseum? Denk aan prachtige antieke poppen, rijdende treinen, oude kinderserviesjes, Steiff beren, meccano bouwwerken, poppenhuizen, mechanisch blikken speelgoed, Dinky Toys en nog veel meer!

Beren, beren, beren

Wie heeft er vroeger geen speelgoedbeer gehad? Zo’n bruin, wollig diertje om mee te knuffelen. En die je vriendje bleef, zelfs als hij al helemaal was versleten! Het museum heeft een grote collectie merkberen. Beren in allerlei gedaanten en verschillende merken: van postbode tot kerstman en van Steiff tot House of Nisbit. Er is veel te vertellen over teddyberen, meer dan je denkt.

Speelruimte

Naast dat je alleen kunt kijken naar speelgoed vind je op deze etage ook een speelruimte. Hier staan diverse oud Hollandse spelletjes en speelgoed voor de jeugd klaar. Waag jij je ook aan een potje reuzen sjoelen?

Er is nog veel meer te doen voor de kinderen en daarmee ideaal voor een leuk dagje uit voor jong en oud!

Meer voor kinderen